Szybkie pancakes
20 minut
15-18 porcji
Łatwy
Składniki:
- 270 g mąki pszennej
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 duże jaja żółteZnatury
- 80 g roztopionego masła (musi być wystygnięte)
- 260 ml mleka
- syrop klonowy (do polania)
- ulubione owoce
KROK 1
Jajka lekko roztrzepać przy pomocy rózgi kuchennej (powinny się lekko spienić), dodać mleko, masło i wymieszać.
KROK 2
Do mokrych składników dodać suche: cukier puder, mąkę i dokładnie wymieszać, do uzyskania jednolitej masy.
KROK 3
Smażyć na suchej nieprzywierającej patelni ( na odrobinie masła lub oleju), z obu stron, na lekko złoty kolor.
KROK 4
Podawać z syropem klonowym, miodem, ulubionymi owocami, lub wedle uznania.
SMACZNEGO!