Frittata z jajkiem i groszkiem
40 minut
4 porcja
Łatwy
Składniki:
- 4 jaja żółteZnatury
- puszka zielonego groszku
- 1 średnia cebula
- 100 g sera feta
- 1 mała cukinia
- 2-3 plasterki ulubionej szynki
- sól i pieprz do smaku
KROK 1
Cebulę kroimy na drobno i wrzucamy do miski. Dodajemy odsączony z zalewy groszek i cuknię (wcześniej startą na tarce o dużych oczkach)
KROK 2
Szynkę kroimi w kostkę i wraz z rozdrobnioną fetą dodajemy do miski.
KROK 3
W osobnej misce roztrzepujemy jaja. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy resztę skłdników i całość wlewamy do naczynia żaroodpornego.
KROK 4
Pieczemy w rozgrzanym do 180 st. C piekarniku około 30 minut - aż jajko się zetnie.
Smacznego!