Koko & Cooking

Paluchy z ciasta francuskiego

Strona główna / Koko & Cooking / Koko & Cooking / Paluchy z ciasta francuskiego

Zegarek.svg (694 b) 45 minut

ludek.svg (807 b) 20-24 kawałki

ptak.svg (1 KB)Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka sztuk suszonych pomidorów (odsączonych z zalewy)
  • 120-150 g sera żółtego
  • 30-60 g ulubionej szynki 
  • pieprz, sól
  • 1 jajo żółteZnatury
Paluchy z ciasta francuskiego

KROK 1

Ser, pomidory, szynkę pokroić w drobną kostkę. W zależności od powstałej konsystencji można dolać odrobinę zalewy z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku. 

KROK 2

Nadzienie rozłożyć równomiernie na połowę ciasta francuskiego, druga połową przykryć. Ostrym nożem pokroić ciasto na około 10- 12 części, a następnie każdy pasek przeciąć jeszcze na pół. Każdy z pasków przekręcić dwukrotnie i ułożyć na blachę. Posmarować roztrzepanym jajkiem. 

KROK 3

Piec w 180-200 stopniach do momentu uzyskania złotobrązowego koloru. 

SMACZNEGO!

Zobacz również:

Nasza strona używa plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. × Przeczytaj więcej o cookies

Pliki cookies

Strona wykorzystuje pliki cookies, czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora (cookies własne). Na stronie stosowane są wyłącznie cookies własne. Niektóre używane przez Administratora pliki cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Twoim urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Twojej przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe cookies).

Pamiętaj, że możesz zmienić ustawienia plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej a także o możliwości usunięcia plików cookies. Zmiana ustawień plików cookies może negatywnie wpłynąć na sposób korzystania ze Strony.

Logi serwera

Informuję, że dane zapisane w logach serwera (przede wszystkim IP, data i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz), na którym Strona jest utrzymywana, nie są przez Administratora kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane w celu Twojej identyfikacji.